Τούρτα αμύγδαλο-σοκολάτα

20 Sep

Για το παντεσπάνι:
(παραλλαγή από τα marzipan cupcakes)

200 gr αλεύρι

100 gr ζάχαρη

2 κ.γ. baking powder

3 κ.σ. κακάο

300 ml γάλα σόγιας

1½ κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. λάδι

100 gr αμυγδαλόπαστα

4 κ.σ. μπράντυ

→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε την αμυγδαλόπαστα σε τρίμματα.

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπωλ και τα ρίχνουμε στα ξηρά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε στους 180°C για 25′. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα το ξεφορμάρουμε κι όταν είναι τελείως κρύο το κόβουμε σε 2 παντεσπάνια με κλωστή.

Για την γέμιση:

300 ml κρέμα ρυζιού SOYATOO

100 gr σοκολάτα μπίτερ

1 κ.σ. μαργαρίνη

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

λίγη βανίλια

→ Λιώνουμε την σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα την χτυπάμε με την κρέμα και την ζάχαρη καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, βγάζουμε και ξαναχτυπάμε καλά. Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει καλά μέχρι να στέκεται εντελώς. (είναι προτιμότερο να το κάνουμε από την προηγούμενη, ή τουλάχιστον να έχουμε 5-6 ώρες περιθώριο)

Για το frosting:

100 gr μαργαρίνη

50 gr σοκολάτα μπίτερ

1 κ.σ. φυτικό γάλα

120 gr ζάχαρη άχνη

→ Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη να αφρατέψει  μαζί με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε πάλι καλά.  Όταν το μείγμα είναι ομοιόμορφο και λείο το βάζουμε στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε:

Βάζουμε στο δίσκο μας το ένα παντεσπάνι. Το ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές μπράντυ.

Βάζουμε από πάνω την κρέμα, κρατώντας ½ κούπα στην άκρη.

Απλώνουμε την κρέμα καλά και καπακώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Βάζουμε την ½ κούπα κρέμα που φυλάξαμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι και την απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει με μια λεπτή στρώση την τούρτα από πάνω και στα πλάγια.

Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποποιηθεί.

Έπειτα βγάζουμε το φρόστινγκ από το ψυγείο να μαλακώσει λίγο, και διακοσμούμε με αυτό την τούρτα από πάνω και στα πλαϊνά.

Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και φυλάμε μέχρι να σβήσουμε τα κεράκια!

Καλή επιτυχία!

Η συνταγές για το frosting και την γέμιση είναι παραλλαγές από τις συνταγές   Chocolate buttercream και White-ganache αντίστοιχα της Kim Wonderland, από το βιβλίο Vegan Wondercakes.

One Response to “Τούρτα αμύγδαλο-σοκολάτα”

  1. sofia 1 22 September at 15:26 #

    happy Birthday D!!!!!!!

any comments??