1 κρεμμύδι
2 καρότα
7 μανιτάρια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
1 πράσο
½ βαζάκι μπαμπού
&
1 χούφτα φύτρα φασολιών
σάλτσα σόγιας
→ ετοιμάζουμε τα υλικά μας και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λάδι, και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα υλικά μας ένα ένα με τη σειρά που είναι πιο πάνω (τελευταίο το μπαμπού), ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτοντας λίγο αλάτι. Δεν τα αφήνουμε πάνω από 10-15′ στη φωτιά για να μη μαραθούν εντελώς- πρέπει να είναι ζουμερά, λίγο τραγανά και διατηρούν το έντονο φρέσκο χρώμα τους.
Σβήνουμε τα λαχανικά μας με λίγη σάλτσα σόγιας στο τέλος, αν θέλουμε.
Η ποσότητα αυτή θα βγάλει 2 μεγάλες μερίδες.
Γαρνίρουμε με φύτρα φασολιών και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι!
Καλή όρεξη και καλή ξεκούραση! 😉
Τα μπαμπού μαρέσουν πιο πολύ απο όλα εκεί μέσα σε αυτό το φαγητό!
Κι εμενα μ’ αρέσουν πολύ, νομίζω ότι τα μπαμπού και το τζίντζερ είναι που κάνουν τη διαφορά!
TELEIO! EGW BAZW KAI PRASINES PIPERIES KAI LAXANO
Σούπερ! Εγώ βάζω λίγο παραπάνω ζουμί και ρίχνω μέσα νουντλς… Τα παιδιά το λατρεύουν! 🙂
hmmm καλά λες.. Τα νούντλς ρυζιού δεν τα πολυ-δουλεύω, δεν ξέρω γιατί, αλλά θα είναι τέλεια σίγουρα. Μου έδωσες ιδέα τώρα, θα τα φτιάξω την επόμενη φορά :-*
τα μπαμπού και τις φύτρες φασολιών που τα βρίσκω;Επίσης εννοούμε τα γνωστά μπαμπού σε όλους , αυτά που τρώνε και τα πάντα;¨?
Αναλόγως που μένεις, φαντάζομαι σε ασιατικά καταστήματα.