Αυτά τα μπισκότα δεν έχουν στην πραγματικότητα κάτι το ιδιαίτερα χωνευτικό (digtestive) αλλά ούτε και κάτι το ιδιαίτερα υγιεινό 🙂 Μπορούμε όμως εμείς να τα βελτιώσουμε, χρησιμοποιώντας μια καλής ποιότητας ζάχαρη (λιγότερο επεξεργασμένη, όχι την άσπρη κρυσταλλική η οποία δεν είναι και βίγκαν) και μια καλή βίγκαν μαργαρίνη χωρίς υδρογονωμένα (και κατά προτίμηση χωρίς φοινικέλαιο) ή ακόμα καλύτερα σπιτική.
125 gr μαργαρίνη
½ κούπα ζάχαρη
λίγη βανίλια
1 ½ κούπα αλεύρι σίτου ολικής άλεσης (ή μισό μισό)
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. αλάτι
→ δουλεύουμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο τα αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε μπορούμε σε αυτή τη φάση να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας, κακάο, καρύδα κλπ αναλόγως με τα γούστα μας.
Αν η ζύμη μας θρυμματίζεται πολύ εύκολα προσθέτουμε 1-2 κ.σ. φυτικό γάλα- θέλουμε να μας βγει μια ωραία συμπαγής μπάλα. Βάζουμε τη μπάλα για μισή ώρα στο ψυγείο (ή για όσο μπορούμε να περιμένουμε).
Βγάζουμε και φτιάχνουμε μπισκότα: κάνουμε μπαλίτσες διαμέτρου 2-3 cm, τις πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας ώστε να γίνουν λεπτά μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε λαδόχαρτο στο ταψί. Θα βγουν περίπου 25 μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 8 λεπτά!
Τα βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα φάμε. Όσο είναι ζεστά απ’ τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά, όσο θα κρυώνουν θα γίνονται πιο μπισκοτένια και πιο νόστιμα.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βάζο και το τοποθετούμε πάνω στο ψυγείο – οι λεπτομέρειες στο βίντεο 🙂
Πώς και δεν έβαλες κουίζ: “γιατί τα λένε digestive;”
:-p
κοροϊδεύουμε, ε; Καλάα..
Αυτό πάντως για τις φακές οι περισσότεροι δεν το ξέρουν, αλήθεια!
Έχει πλάκα που ακολουθώ τις συνταγές σου με… χρονοκαθυστέρηση 🙂 Χτες έκανα φακές, προχτές πίτσα.
Μηλόπιτα και μπισκότα δεν αξιώθηκα ακόμα…
Ε άμα είναι έτσι, τότε μπορείς να μου κάνεις και παραγγελιές!