Μία από τις πολλές συνταγές για vegan μαγιονέζα. Αυτή είναι αρκετά ελαφριά και συνδυάζεται πολύ εύκολα με άλλα υλικά, ως βάση για σως. Γρήγορη και με απλά υλικά, η πιο κλασσική.
235 ml γάλα σόγιας
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μουστάρδα
½ κ.γ. αλάτι
1½ κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)
60 ml λάδι
→ Βάζουμε το γάλα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το μηλόξυδο και τα αφήνουμε να σταθούν 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι ή με μίξερ χειρός. Το βάζουμε στη φωτιά χτυπώντας συνεχώς. Θα αφρίσει και θα φουσκώσει στην αρχή.
Όταν αρχίσει να βράζει, ο αφρός σιγά σιγά θα πέφτει και η κρέμα θα αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει θα πήζει όλο και περισσότερο.
Βάζουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο για μερικές μέρες.
H συνταγή είναι από εδώ.
Σημαντικό: σε αυτή τη συνταγή δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα σόγιας με άλλο γάλα.
9 Responses to “Vegan Μαγιονέζα”