Τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι

12 Dec

Βρήκα αυτή τη συνταγή ψάχνοντας για κέικ σοκολάτας στο veganforum.

Το παντεσπάνι είναι ένα υπέροχο κέικ αμυγδάλου (που τρώγεται άνετα και μόνο του) και η γέμιση είναι μια σοκολατένια κρέμα από ταχίνι με έντονο άρωμα πορτοκαλιού! Ιδού η δική μου παραλλαγή:

το παντεσπάνι

250 gr αλεύρι

160 gr λάδι

160 gr χυμό πορτοκάλι

100 gr αμύγδαλα τριμμένα

120 gr ζάχαρη

ξύσμα ½ πορτοκαλιού

1 κ.γ. baking powder

→ τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40′.

Όταν κρυώσει καλά, βγάζουμε από τη φόρμα και κόβουμε στη μέση -με κλωστή- σε 2 παντεσπάνια.

η γέμιση

200 gr κουβερτούρα

200 gr χυμό πορτοκαλιού

200 gr ταχίνι

50 gr σιρόπι σφενδάμου

ξύσμα 1 πορτοκαλιού

ελάχιστο κονιάκ

→ κάνουμε την κουβερτούρα κομματάκια και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα μαζί και να γίνουν ένα ωραίο ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.

Όταν η γέμιση έχει κρυώσει αρκετά βάζουμε τα ¾ πάνω στο ένα παντεσπάνι, καλύπτουμε με το δεύτερο και απλώνουμε το υπόλοιπο ¼ της κρέμας από πάνω και στα πλαϊνά.

Βάζουμε στο ψυγείο (για ένα μισάωρο τουλάχιστον) και κόβουμε το πρώτο κομμάτι αφού η επικάλυψη έχει σταθεροποιηθεί εντελώς.

Et voila!

9 Responses to “Τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι”

  1. Maggie May 0 14 December at 13:35 #

    I want to sit in it!!!!

    • 365vegandays 0 14 December at 14:18 #

      I will make a big one for you next time you come!

  2. izabela 0 26 March at 16:28 #

    γινεται να αντικαταστήσω τη ζάχαρη με κάποιο σιρόπι πχ αγαύης ή θα υπαρχει πρόβλημα στο ψήσιμο?

    • 365vegandays 0 26 March at 17:02 #

      Δεν βρίσκω λόγο να μη γίνεται.. Απλά βάλε λιγότερο χυμό ή λάδι, για να μη βγει πολύ νερουλό το μείγμα.

      • izabela 0 26 March at 20:07 #

        τέλεια!θα το δοκιμάσω φαίνετα πεντανόστιμο!!

  3. Elsa 0 14 July at 09:41 #

    Τι διαστάσεις πρέπει να έχει το τσερκι ή το ταψάκι? ??

    • 365vegandays 0 14 July at 19:33 #

      Νομίζω ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου ~28 εκατοστών είναι μια χαρά.

  4. eleni 0 6 February at 10:28 #

    συγχαρητήρια, η τούρτα είναι καταπληκτική!!!Μόνο που δεν φουσκώνει πολύ το παντεσπάνι και βγαίνει σχετικά λεπτή. Η γεύση όμως είναι πολύ καλή και ιδιαίτερη!!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: