Πέστο κόκκινης πιπεριάς

17 Dec

5 κόκκινες πιπεριές κέρατο

3 σκ. σκόρδο

¹⁄3 κούπας ελαιόλαδο

50 gr κουκουνάρια

χυμό ενός λεμονιού

3 κ.σ. βασιλικό (ξερό)

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πάπρικα/τσίλι

→ Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι και τη μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 200º C για περίπου 45′.

Αφού τις γυρίσουμε μια φορά, τις βγάζουμε απ’ τον φούρνο κι αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε.

Έπειτα τις βάζουμε με όλα τα άλλα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε καλά. Ίσως τραβήξει κι άλλο αλάτι, μιας κι οι πιπεριές είναι γλυκές. Αν το αφήσουμε λίγη ώρα να σταθεί πριν το φάμε, οι γεύσεις θα δέσουν καλύτερα.

Παραλλαγή της συνταγής:

Πέστο ψητής πιπεριάς από το ντουλάπι.

7 Responses to “Πέστο κόκκινης πιπεριάς”

  1. elasticrash 0 18 December at 00:58 #

    να κάτι που θα δοκιμάσω αύριο και όλας…ζήτω τα μακαρόνια!

  2. VeganLou 0 18 December at 12:32 #

    Ζήτωωωωωωωω, δεν έχω κανένα υλικό….😥

  3. elasticrash 0 18 December at 15:38 #

    υπέροχη

  4. 365vegandays 0 18 December at 15:59 #

    nice!!!
    φαίνεται πολύ yummy!

    • Vivi 0 27 January at 17:58 #

      μόλις καθάρισα 3 φέτες ψωμί με αυτό το νοστιμότατο πέστο! Περίσεψε κιόλας οπότε αύριο θα κάνω και τα μακαρόνια🙂 Μου έλειπε ο βασιλικός βέβαια αλλά και χωρίς αυτόν είναι τέλειο! Το μπούκοβο βέβαια ταιριάζει άψογα πρέπει να ομολογήσω!

      • 365vegandays 0 28 January at 13:10 #

        Vivi άμα το φτιάξεις και με βασιλικό θα είναι ακόμα.. τελειότερο!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: