2 κούπες σουσάμι
1 κούπα σιρόπι ( πετιμέζι/ μελάσα/ σφενδάμου)
2-3 χούφτες καρύδα τριμμένη
→ Βάζουμε το σιρόπι σε τηγάνι να λιώσει και να γίνει νερουλό (χαμηλή φωτιά). Εγώ έκανα ένα μιξ από μελάσα, πετιμέζι και σιρόπι σφενδάμου, αλλά μπορείτε να βάλετε σιρόπι ρυζιού, καλαμποκιού, αγαύης κλπ κλπ ανάλογα με τα γούστα σας.
Έπειτα ρίχνουμε το σουσάμι και την καρύδα, ανακατεύουμε για 5′ λεπτά περίπου (αν τα σιρόπια είναι πολύ υγρά, τότε αφήνουμε λίιιγο παραπάνω στη φωτιά).
Όσο περισσότερο αφήσουμε το μείγμα στο τηγάνι, τόσο πιο σκληρό θα είναι το παστέλι.
Εμείς το θέλουμε συμπαγές και μαλακό.
Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε με κουτάλα.
Αφού το απλώσουμε το κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε.
Το αφήνουμε κι άλλο λίγο να κρυώσει και βγάζουμε τα κομμάτια με ένα βρεγμένο μαχαιράκι.
Καλή επιτυχία!
Μιάμ μιάμ !
Έχω ξαναπροσπαθήσει με φτωχό αποτέλεσμα… Θα δοκιμάσω κι αυτή τη συνταγή σίγουρα, μόλις πάρω αγαύη, λατρεύω το παστέλι! 🙂
Αλλά θα μου επιτρέψεις να μη βάλω καρύδα δεν την αντέχω…
Καλή επιτυχία! Να μας πεις πως σου βγήκε.
Η καρύδα είναι εντελώς προαιρετική, αλλά άμα σ’ αρέσει.. ταιριάζει απίθανα με το παστέλι!
Εγινε ΤΕΛΕΙΟ!!!! Εβαλα organic agave nectar, προσθεσα στο μειγμα λιγο κανελα κ
γαρυφαλο για εξτρα γευση! Thanks!
Μπράβο! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
και πως το διατηρούμε?και πόσο καιρό?αν τα βάλουμε ψυγείο κρατουν περισσότερο?
Εγω προτιμω να το συντηρω στο ψυγειο,σ’ενα ταπερακι, γιατι μ’αρεσει περισσοτερο το γευστικο αποτελεσμα.Ιδιως τους ζεστους μηνες. Γινονται τοσο νοστιμα που δεν νομιζω οτι
θα μεινουν για πολυ.
θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου λοιπόν!ευχαριστώ