½ κιλό μανιτάρια
2 κούπες λευκό κρασί
3 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
4 κούπες ζωμό λαχανικών (βιολογικό ή σπιτικό)
φρέσκο μαύρο πιπέρι
→ Μουλιάζουμε το ρύζι αποβραδίς. Όταν αρχίσουμε το μαγείρεμα το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, μετά το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν τα μανιτάρια έχουν βγάλει το ζουμί τους προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το πιπέρι τριμμένο ή 4-5 κόκκους ολόκληρους.
Προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό σιγά σιγά, ενώ ανακατεύουμε καθε τόσο. Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου μισή ώρα (αναλόγως και το ρύζι, μπορεί να πάρει και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Το ρυζότο μας θα είναι έτοιμο όταν θα έχει πιει όλο το ζουμί και όταν το ρύζι θα είναι μαλακό και κολλώδες (όχι λαππάς!).
Στο τέλος προσθέτουμε κι άλλο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη:)
any comments??