Vegan μελομακάρονα

23 Dec

2 κούπες σιμιγδάλι

1 κούπα αλεύρι ολικής

¾ κούπας λάδι

¼  κούπας ζάχαρη

¼  κούπας κονιάκ

¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού

1  κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

***
125ml πετιμέζι

125ml σιρόπι σφενδάμου

¼ κούπας νερό

3-4 γαρύφαλλα

1 κ.γ. κανέλας

***
1 κούπα τριμμένα καρύδια

→ Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό με τη σόδα διαλυμένη μέσα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.

Φτιάχνουμε μικρά μελομακαρονάκια και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 20-25′ στους 180°C.

Όταν τα βγάλουμε απ’ τον φούρνο τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη φτιάξει.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε το πετιμέζι, το σιρόπι σφενδάμου, την κανέλα και τα γαρύφαλλα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 15′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό, ώστε το σιρόπι να μη βγει πολύ πηχτό.

Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.

Τα αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι και τα τρώμε την επόμενη μέρα -αν καταφέρουμε να περιμένουμε:)

Παραλλαγή από συνταγή της Veggie-Wedgie

4 Responses to “Vegan μελομακάρονα”

  1. elsa 0 23 December at 18:42 #

    Λατρεύω τα μελομακάρονα… Πάω να τα φτιάξω τώρα!🙂

    • elsa 0 23 December at 23:31 #

      Και γίνανε φφφφφανταστικά!🙂

      • 365vegandays 0 24 December at 10:02 #

        yey!!!:D😀

      • elsa 0 25 December at 15:23 #

        Όπως είπε ο άντρας μου, αυτά είναι αμελομακάρονα!😉
        (του άρεσαν πολύ!)

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: