Vegan κις με σπανάκι

26 Dec

Η τάρτα

250 gr  αλεύρι

120 gr μαργαρίνη

2 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. νερό

λίγη μαργαρίνη για την φόρμα

→ πλάθουμε όλα τα υλικά σε μια ζυμαρένια μπαλα. Την αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο, έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη και την βάζουμε στη φόρμα.

Η γέμιση σπανάκι

½ κιλό σπανάκι

3 κ.σ. διατροφική μαγιά

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

μισό κρεμμύδι

1 ¼ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μουστάρδα

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

¼ κούπας  άσπρο κρασί

2-3 ψημένες πιπεριές κέρατο

½ κούπα ξηροί καρποί

¼ κούπας κρέμα σόγιας

→ Τα βάζουμε όλα στο μούλτι, τα πολτοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με την ζύμη.

Ψήνουμε για 45′ περίπου στους 180ºC.

H συνταγή για την τάρτα είναι παραλλαγή της συνταγής για Κις Λαχανικών από το Veggiestyle.de

Η συνταγή για την γέμιση με το σπανάκι είναι βασισμένη στη συνταγή Spinach and Cheez Souffle από το βιβλίο The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.

9 Responses to “Vegan κις με σπανάκι”

  1. Dora 1 22 January at 11:32 #

    Η κρέμα σόγιας είναι απαραίτητη?Ή απλά δίνει στη γέμιση πιο κρεμώδη υφή?Έχω κολλήσει με το blog σου!Από χθες που το ανακάλυψα τυχαία ψάχνοντας συνταγή γι αμυγδαλόπαστα θέλω να φτιάχνω συνέχεια πράγματα που προτείνεις!!

    • 365vegandays 1 22 January at 18:37 #

      Η κρέμα σόγιας δεν είναι απαραίτητη. Μπορείς όμως να την αντικαταστήσεις με κάποιο φυτικό γάλα, ή με μείγμα φυτικού γάλακτος και ξηρών καρπών (πχ κάσιους) ή με ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς και διατροφική μαγιά ή με γιαούρτι σόγιας ή … και με τίποτα. Δοκίμασε και πες μας πως σου βγήκε!
      Χαίρομαι που σ’αρέσει το μπλογκ:)) Ελπίζω ό,τι φτιάξεις να σου πετύχει!

  2. eliza 1 1 October at 22:09 #

    Πολύ ωραία η κις.. Και τώρα που βγαίνει το σπανάκι είναι πειρασμός! Μήπως υπάρχει κάποια εναλλακτική για τη μαργαρίνη; Δεν την χρησιμοποιώ κ αναρωτιέμαι αν πειράζει να την αντικαταστήσω με ελαιόλαδο…

    • 365vegandays 1 1 October at 22:39 #

      Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα γίνεται πιστεύω.. Ίσως να μη βγει τόσο μαλακή και θρυμματιστή όταν ψηθεί, και ίσωςνα μην απλώνεται καλά με τον πλάστη, αλλά μπορείς να την “ανοίξεις” πατώντας με τα δάκτυλα κατευθείαν μέσα στη φόρμα. Πειραματίσου και πες μας!

      • eliza 1 2 October at 20:02 #

        Ωραία, σ’ ευχαριστώ! Μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω!!

        • eliza 1 23 October at 21:43 #

          Επιτέλους την έκανα χθες τελικά!! Στη ζύμη έβαλα μαύρο αλεύρι κ ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη. Έγινε αρκετά καλή, τριφτή, αλλά όχι τόσο ομοιογενής… Η γέμιση έγινε πολύ νόστιμη, αν κ θα την προτιμούσα χωρίς το κρασί τελικά! Σημασία έχει ότι ο άντρας μου ξετρελάθηκε!!!🙂

        • 365vegandays 1 23 October at 22:45 #

          Ωραία!Ευχαριστούμε για την ενημέρωση🙂

  3. Elina 1 26 January at 18:52 #

    Μέχρι να βάλω μισό κιλό σπανάκι στο μουλτι, τα νεύρα μου γίνανε τσατάλια.Τωρα ειναι στο φουρνο και ψήνεται, και πραγματικά μοσχοβολάει αλλά δεν θα το ξανά δοκιμάσω όπως και να εχει !

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan Quiche Lorraine (Κις Λωραίν) « project: 365 vegan days - 1 3 February

    […] (ίδια με εδώ) […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: