Onion rings / Δαχτυλίδια κρεμμυδιού

27 Dec

4 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες

3 κ.σ. αλεύρι

για το κουρκούτι:

2 κ.σ. λιναρόσπορο τριμμένο

3 κ.σ. νερό ζεστό

300 ml μπύρα

6 κ.σ. αλεύρι ολικής

για το πανάρισμα:

2 κούπες φρυγανιά τριμμένη

2-3 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

→ Αλευρώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών.

Τις βουτάμε στο κουρκούτι (για να κάνουμε το κουρκούτι βάζουμε τον λιναρόσπορο στο ζεστό νερό πρώτα, ανακατεύουμε, και μετά από 1-2 λεπτά βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε).

Τις βάζουμε στο μείγμα της φρυγανιάς.

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 40′ στους 180ºC.

Η συνταγή για τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού είναι από τη Veggie-Wedgie.

Σερβίρουμε τα δαχτυλίδια ζεστά, με δροσερή σος μαγιονέζας, όπου έχουμε προσθέσει φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, φρ. κρεμμυδάκια κλπ).

3 Responses to “Onion rings / Δαχτυλίδια κρεμμυδιού”

  1. maya 0 27 December at 21:01 #

    Πολύ χαίρομαι που η συνταγή είναι για φούρνο και όχι για τηγάνι !!!

    • 365vegandays 0 27 December at 21:03 #

      Ναι, έτσι δεν χρειάζεσαι καθόλου λάδι και βγαίνουν πολύ νόστιμα και κρατσανιστά!😉

      • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ 1 20 August at 23:59 #

        Είχα φτιαξει και εγω ονιον ρινγκσ αλλα με αλλη συνταγη.

        http://foodwishes.blogspot.com/2010/05/can-i-get-onion-rings-instead-of-fries.html
        θα δοκιμασω να τα κανω στον φουρνο γιατι πραγματι ειναι πολυ λαδερα και ανθυγιεινα στο τηγανι.:/
        καλη ιδεα ο λιναροσπορος θα τον προσθεσω στο μιγμα μου γιατι ως βετζεταριαν δεν τρωω ψαρια οποτε απο καπου πρεπει ν απαρω τα ωμεγα μου.🙂
        ξηροι καρποι λιναροσπορος κλπ.😉

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: