1 κιλό καρότα χοντροκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κάρυ
½ κ.γ. αλάτι
750 ml ζωμό λαχανικών
300 gr γάλα καρύδας
→ Tσιγαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια στο λάδι για 7′-10′ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, το αλάτι και σωτάρουμε για 1′ ακόμη.
Προσθέτουμε τον ζωμό κι αφήνουμε να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 10′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Πολτοποιούμε τη σούπα (ή μέρος της).
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι αφήνουμε να βράσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και γαρνίρουμε με λίγο γάλα καρύδας 🙂
Δοκιμασμένη, αγαπημένη και πάντα επιτυχής συνταγή της Isa Chandra Moskowitz (Vegan with a Vengeance).
any comments??