2-3 σκ. σκόρδο
2 μεσαίες πατάτες
1 lt ζωμό λαχανικών
¼ κ.γ βασιλικό
½ κ.γ. θυμάρι
¼ κούπα ξηρό λευκό κρασί
400 gr λευκά μανιτάρια
2 κούπες βρασμένα λευκά φασόλια
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
2 κούπες γάλα σόγιας
λίγο μοσχοκάρυδο
¼ κούπας κρέμα σόγιας
→ Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και τις πατάτες. Τα φέρνουμε 2-3 βόλτες, ρίχνουμε το κρασί και μετά από 2-3′ τον ζωμό. Βράζουμε 15-20′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε τα φασόλια και πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε λεπτές φέτες και βράζουμε για 10-15′.
Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, την ζεσταίνουμε λιγάκι και προσθέτουμε την κρέμα σόγιας.
Παραλλαγή της Εοαρταστικής Μανιταρόσουπας από τα Βέγκαν μαγειρέματα στη Νέα Γουινέα (μπροσούρα εδώ).
any comments??