ή Vegan “τυρένια” σάλτσα για νάτσος:
2 κούπες νερό
½ κούπα διατροφική μαγιά
½ κούπα αλεύρι
2-3 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
½ κ.γ. μουστάρδα
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη ή ½ κρεμμύδι λιωμένο
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
λίγη ρίγανη
→Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Θέλουμε να είναι πηχτό-κρεμώδες, όχι νερουλό αλλά ούτε και στόκος, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Η σάλτσα αυτή είναι μικρή παραλλαγή της συνταγής Nacho cheez sauce and dip από το The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από νάτσος, κατά προτίμηση βιολογικά ή τουλάχιστον από μη-μεταλλαγμένο καλαμπόκι, και τα συνοδεύουμε με μια καλή ταινία 😉
Μιαμ!
Και τι ταινία είδατε;
🙂 To Φράουλες & αίμα
Kalispera, rwtisw tetoia sauce den mporouse n kanoume me futiko kaseri nistisimo?
Δεν το εχω δικιμασει ποτε, το φυτικο κασερι που πουλαν τα σουπερ μαρκετ δεν ειναι παντα καθαρα φυτικο προιον, κι επισης δεν ξερω αν λιωνει σε κρεμα οταν ζεσταθει..
Θα προτιμουσα την συνταγη αυτη οπως ειναι, ειναι ευκολη και θρεπτικη (το φυτικο τυρι των καταστηματων ειναι μονο λιπαρα)
euxaristw poli gia tin apantisi.. rwtaw kuriws giati olo vlepw tofou stis siintages su anti gia turi k toxw prosekseis k se allonwn vegan… k mia fora dokimasa tofou mpifteki k itan pragmatika athlio
isws to oti itan barbeque k oxi mageiremeno se saltsa klp den kserw. i pethera mou opote nisteuei agorazei futiki feta k kaseri nomizw kolios vgainei? p einai kathara gia nisteia. giauto eixa tin aporia giati den ta vlepw auta stis sintages sas i se vegan sintages…. mporw n mathw sigoura an einai olo futiko xwris zwika apto supermarket swsta? (einai k poli pio fthino apo proionta tofou pou kukloforoun episis kati p me kanei n to protimw apto tofu…- idi ta galata amugdalou,sogias k fountoukiou einai fwtia k lavra oi times..)
το τοφου δεν ειναι φυτικο τυρι, εχει μια εντελως ουδετερη γευση σκετο και δεν χρησιμοποιειται γενικα για να αντικαταστησει το τυρι στις συνταγες. Ριξε μια ματια σε συνταγες για μαριναρισμενο και ψητο τοφου αν θελεις να το ψησεις η να το τηγανισεις.
Τα “νηστισιμα” τυρια του κολλιου δεν ειναι φυτικα προιοντα. υπαρχουν ομως αλλα 100% φυτικα τυρια σε σουπερ μαρκετ οπως τα τυρια της biotros και ειναι πιστοποιημενα βιγκαν, νοστιμα και σχετικα οικονομικα.
Φυτικα γαλατα μπορεις να φτιαξεις στο σπιτι με ενα καλο μπλεντερ, κοιτα στο μπλογκ θα βρεις συνταγες. Επισης τα χειροποιητα βιγκαν τυρια, οπως αυτο εδω, ειναι πολυ πιο νοστιμα κατα τη γνωμη μου. Αξιζει να τα δοκιμασεις!
Καλα μαγειρεματα!