200 gr αμυγδαλόπαστα (marzipan)
1 κομμάτι σοκολάτας (~40 gr)
2 κ.σ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. τρίμματα καρύδας
→ Για να κάνουμε 2 ειδών τρούφες χωρίζουμε την αμυγδαλόπαστα στη μέση.
Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα καρύδας.
Παίρνουμε την μισή αμυγδαλόπαστα και την πλάθουμε με 1-2 κ.σ. από το μείγμα λιωμένης σοκολάτας-καρύδας. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις ρολάρουμε πάνω στα τρίμματα καρύδας.
Παίρνουμε την άλλη μισή αμυγδαλόπαστα και την κάνουμε μπαλίτσες. Ρίχνουμε τις μπαλίτσες μία μία στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, τις βγάζουμε με ένα πιρουνάκι, τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τις πασπαλίζουμε με το κακάο.
Το γάλα καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο φυτικό γάλα ή και νερό. Επίσης μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά ανάλογα τα γούστα μας (π.χ. λίγο κονιάκ ή λικέρ, εγώ έβαλα σε μερικές τρούφες τριμμένο λιναρόσπορο). Την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να την φτιάξουμε ως εξής:
Marzipan DIY
2 κούπες αμύγδαλα ωμά
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
→ Για να αφαιρέσουμε τη φλούδα από τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε για 1′ σε νερό που βράζει.Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα ζουλώντας τα με τα δάχτυλά μας.
Κάνουμε τα αμύγδαλα τρίμματα, όσο πιο ψιλά μπορούμε (το ιδανικό είναι να τα κάνουμε πούδρα) με μύλο ή με επεξεργαστή τροφίμων.
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με το σιρόπι και το άρωμα, και πλάθουμε καλά την αμυγδαλόπαστα ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις και να γίνει μια εύπλαστη και συμπαγής ζύμη.
Καλή επιτυχία!
Μιαμ! Παρόμοιας λογικής αλλά με ανθόνερο και άχνη είναι τα μυτιληνιά αμυγδαλωτά!
Ναι μπράβο! Στην Αλόννησο βάζουν και ξύσμα λεμονιού!