Ρολό με κιμά σόγιας

6 Jan

125 gr κιμά σόγιας

1 κούπα βρασμένα φασόλια

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά

1-2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

½-1 κούπα ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

λάδι

***

1 φύλλο σφολιάτας

→ Βράζουμε τον κιμά σόγιας, τον σουρώνουμε και τον στραγγίζουμε καλά.*

Βάζουμε τον κιμά  μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του φύλλου) και τα χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων, ή σε ένα μπωλ με μίξερ χειρός. Πρέπει να βγει αρκετά πηχτό, ώστε να στέκεται (προσθέτουμε ζωμό ή αλεύρι).

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένη λαμαρίνα ή λαδόκολλα.

Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά στη μέση του φύλου σφολιάτας κατά μήκος και κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες, ώστε να φτιάξουμε ένα μακρόστενο ρολό.

Ψήνουμε στους 180ºC για 30-40′ (μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε!

* Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν 2 είδη κιμά σόγιας. Ο κλασσικός που βρίσκει κανείς στα σούπερ μάρκετ είναι μια επεξεργασμένη μορφή των καρπών και μαλακώνει αμέσως όταν τον ρίξουμε σε ζεστό νερό (textured soy protein). Πιο σπάνια, συνήθως σε βιολογικάδικα, υπάρχει ένας κιμάς σόγιας, που είναι πιο ακατέργαστης μορφής, σαν κοπανισμένοι ωμοί καρποί σε μικρά κομματάκια. Αυτή η μορφή θέλει αρκετό βράσιμο (τουλάχιστον 30′) και καμιά φορά και μούλιασμα. Και είναι πολύ πιο νόστιμη.

One Response to “Ρολό με κιμά σόγιας”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μπιφτέκια σόγιας με σάλτσα BBQ « project: 365 vegan days - 1 7 January

    […] περίπτωση που φτιάξετε το ρολό και σας περισσέψει γέμιση :Ρ, μπορείτε να φτιάξετε […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: