Σουβλάκια

9 Jan

κρεμμύδια

πιπεριές

μανιτάρια

αλάτι, πιπέρι

μπαχαρικά

μυρωδικά

→ Αυτά είναι τα βασικά υλικά για σουβλάκια λαχανικών-μανιταριών. Μπορούμε να βάλουμε φυσικά και ό,τι άλλο θέλουμε π.χ. κολοκύθια, μελιτζάνες, καρότα, μπρόκολα, τομάτες κλπ κλπ κλπ..

Τα χοντροκόβουμε και τα ψήνουμε σε ψησταριά αν έχουμε τη δυνατότητα, ειδάλλως, ο καλύτερός μας φίλος είναι το μαντεμένιο τηγάνι! (1) (2)

[Τα μαντεμένια τηγάνια (cast iron) είναι βαριά, σιδερένια σκεύη, συνήθως με ραβδώσεις στον πάτο τους (τηγάνια-grill) που χρησιμοποιούνται ουσιαστικά για ψήσιμο εντός σπιτιού. Πέραν του ότι ψήνουν καταπληκτικά, χρειάζονται ελάχιστο λάδι, είναι ενεργειακά πολύ αποδοτικά και είναι άφθαρτα. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να βρείτε κάποιο παλιό μαντεμένιο τηγάνι από κάποιον συγγενή, γιαγιάδες, παππούδες κλπ γιατί κρατάνε σχεδόν για πάντα! Αξίζει τον κόπο να ρωτήσετε, γιατί εκτός από το καλό ψήσιμο είναι συνήθως αρκετά ακριβά.]

Μου αρέσει να κόβω τα λαχανικά σε λεπτές φέτες, να τα ψήνω λίγο ώστε να παραμένουν τραγανά και να τα περνάω στα σουβλάκια τυλιχτά. Μπορούμε όμως κάλλιστα να τα κόψουμε σε  χοντρούς κύβους και να τα ψήσουμε γυρνώντας τα απ΄όλες τις μεριές.

Δοκιμάστε να ψήσετε και μερικές σκελίδες σκόρδου- για τις πιο τολμηρές και τολμηρούς!

Απαραίτητα μυρωδικά η ρίγανη, το θυμάρι και στο τέλος εννοείται μπόλικο λεμόνι! Have fun!

Advertisement

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: