Χούμους από φάβα

10 Jan

250 gr φάβα

2-3 σκ. σκόρδο

½ κούπα ταχίνι

λάδι

αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

κύμινο τριμμένο

Βράζουμε τη φάβα σε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Την λιώνουμε με μίξερ χειρός ή στο μούλτι, μαζί με το σκόρδο και το ταχίνι.

Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο στα γούστα μας, βάζουμε λάδι , στύβουμε μισό περίπου λεμόνι κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πασπαλισμένο κύμινο και έξτρα λεμόνι.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια πατάτα στην αρχή, να βράσει μαζί με την φάβα, και την πολτοποιούμε κι αυτή.

One Response to “Χούμους από φάβα”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan κουζίνα! « project: 365 vegan days - 1 30 June

    […] Χούμους φάβας […]

any comments??