Χούμους από φάβα

10 Jan

250 gr φάβα

2-3 σκ. σκόρδο

½ κούπα ταχίνι

λάδι

αλάτι, πιπέρι

λεμόνι

κύμινο τριμμένο

Βράζουμε τη φάβα σε νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Την λιώνουμε με μίξερ χειρός ή στο μούλτι, μαζί με το σκόρδο και το ταχίνι.

Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο στα γούστα μας, βάζουμε λάδι , στύβουμε μισό περίπου λεμόνι κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πασπαλισμένο κύμινο και έξτρα λεμόνι.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια πατάτα στην αρχή, να βράσει μαζί με την φάβα, και την πολτοποιούμε κι αυτή.

One Response to “Χούμους από φάβα”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan κουζίνα! « project: 365 vegan days - 1 30 June

    […] Χούμους φάβας […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: