1 κόκκινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
125 gr καπνιστό τόφου
½ κούπα ζωμό λαχανικών
250 ml κρέμα σόγιας
λίγο μοσχοκάρυδο
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 gr σπαγγέτι
→ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το τόφου κομμένο επίσης σε κυβάκια, προσθέτουμε πιπέρι κι αλάτι, φέρνουμε 2-3 βόλτες και έπειτα σβήνουμε με τον ζωμό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα. Βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει ~5′, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα βρασμένα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά και.. καταβροχθίζουμε!
Καρμπονάρα μετά την κρεπάλη των χριστουγέννων καταστροφή!
εε.. η βίγκαν καρμπονάρα δεν παχαίνει!:))
Τι μου κάνεις τώρα !!!!
θέλω κι εγώ καπνιστό τοφού…..
δεν μπορεις να φτιαξεις???
πως φτιάχνεις ή που μπορείς να το βρεις;;; Φαντάζομαι όχι σε σουπερ μάρκετ;;
Καπνιστό τόφου υπάρχει σε κάποια μαγαζιά με βιολογικά ή με χορτοφαγικά προϊόντα όπως το Bamboo Vegan στην Αθήνα http://www.bamboovegan.com/.
Συνταγή για καπνιστό τόφου θα βρεις στην ιστοσελίδα του ΤoFu http://www.tofu.gr/smoked-tofu/.
🙂