H Shepherd’s Pie έχει συνήθως από πάνω πουρέ πατάτας και από κάτω κάποιο είδος κιμά μαγειρεμένο. H Sea Shepherd’s Pie είναι η βιγκανοποιημένη Shepherd’s Pie που λέει κι η Έλσα!
Εγώ έφτιαξα σήμερα την εκδοχή της Maggie May που την ονομάζει και Keith’s Pie. Η επάνω στρώση γίνεται από γλυκοπατάτες και η κάτω από ρεβίθια και μελιτζάνα. Μια διαφορετική προτάση από τις συνηθισμένες μου, βγήκε πάρα πολύ νόστιμη!
Sea Shepherd’s Pie
(aka Keith’s Pie)
1 καρότο*
1 πατάτα
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο
μοσχοκάρυδο
***
250 gr ρεβίθια
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
2 σκ.σκόρδο
θυμάρι
1 κούπα ζωμό λαχανικών
→ Βάζουμε τα ρεβίθια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μικρό κρεμμύδι, τη μία σκελίδα σκόρδο και το τζίντζερ ψιλοκομμένα. Έπειτα προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, την πατάτα και το καρότο, όλα κομμένα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγο νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τα κάνουμε πουρέ με μίξερ χειρός.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα λιωμένα, την μελιτζάνα σε κυβάκια και το θυμάρι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τον ζωμό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν το νερό. Σβήνουμε και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.
Σε ταψί/πυρέξ βάζουμε το μείγμα με τα ρεβίθια. Τα απλώνουμε στον πάτο κι από πάνω βάζουμε τον πουρέ. Τον απλώνουμε και πατάμε ελαφρά με πιρούνι ώστε να κάνει “κυματάκια” στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30-40′.
Καλή επιτυχία!
*Η συνταγή κανονικά έχει parsnip αντί για καρότο, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε άνετα γιατί μοιάζουν αρκετά στη γεύση (το parsnip είναι σαν άσπρο καρότο).
Αυτό φαίνεται πολύ καλó. Είμαι ευτυχής που σου αρέσει to Keith’s pie.
To Blog σou είναι tο καλύτερο kai έμαθα πολύ! Dankeschön:)
Εγώ ευχαριστώ για την συνταγή! χχχ
H Keith’s Pie της Maggie May
https://365vegandays.files.wordpress.com/2012/01/wp_001241.jpg
miam miam!
tha ithela na tin ftiaksw amesws!
O περί ου ο λόγος Shepherd, για να είναι βέγκαν μάλλον είναι ο …Sea Shepherd, έτσι; 🙂
εγραψες!! το αλλάζω!
Χαχαχα, μπράβο! Έτσι μπορεί η συνταγή να πιάσει περισσότερο! 🙂