Μπιζελόσουπα oriental

13 Jan

250 gr μπιζέλια ξερά

1 κρεμμύδι μικρό

1-2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. κάρυ

½ κ.γ. σπόρους αγριοκύμινου (caraway) ή ½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. σπόρους κόλιανδρου  ή τριμμένο κόλιανδρο

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. αλάτι

~1 λίτρο νερό

καυτερή πάπρικα

→ Μουλιάζουμε τα μπιζέλια αρκετές ώρες.

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 5′, έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ.

Χοντρο-κοπανάμε τους σπόρους του κόλιανδρου και του αγριοκύμινου στο γουδί και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και την κανέλα.

Ρίχνουμε τα μπιζέλια και το νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για καμιά ώρα. Όταν είναι έτοιμη, πολτοποιούμε αν θέλουμε μέρος της και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σερβίρουμε τη μπιζελόσουπα ζεστή με καυτερή πάπρικα και μερικά έξτρα σποράκια αγριοκύμινου.

Η συνταγή είναι πειραγμένη η συνταγή της Isa “Curried split pea soup” απ’ το Vegan with a vengeance και είναι σούπερ για το κρύο.

2 Responses to “Μπιζελόσουπα oriental”

  1. Vegan Lou 1 13 January at 22:26 #

    Βλέπω το τζίντζερ πάει σύννεφο!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: