Χειροποίητα ζυμαρικά

14 Jan

500 gr σιμιγδάλι ψιλό

~1½ κούπα νερό

→ Βάζουμε το νερό σιγά σιγά στο σιμιγδάλι και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι αρκετά ελαστικό.

Το χωρίζουμε σε 2, 3 ή περισσότερα  κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη. Προσπαθούμε να κάνουμε τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε.

Έπειτα, τα κόβουμε σε λωρίδες (ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε) με έναν τροχό κοπής.

 

Βάζουμε τις ταλιατέλες/λαζάνια κλπ σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ο χρόνος βρασίματος που χρειάζονται ποικίλει ανάλογα με το πάχος τους, γι’ αυτό καλό είναι να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε όλες με ίσο πάχος.

H ιδέα είναι από το blog της VeganMama.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας με μια απλή σάλτσα τομάτας με βασιλικό και σκόρδo. Molto molto bene!

Καλή επιτυχία!!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: