Vegan πάστα φλώρα

16 Jan

Γενικά αυτή η πάστα φλώρα είναι λιγότερο γλυκιά από τις συνηθισμένες και κάπως πιο ζουμερή, επειδή δεν έχει σκέτη μαρμελάδα, αλλά μους μήλου. Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το μους μήλου με μους άλλου φρούτου ή να κάνουμε τη γέμιση μισή μισή με κάποια μαρμελάδα.

για την τάρτα

2 ½ κούπες αλεύρι (ολικής ή μισό μισό)

¾ κούπας λάδι (σπορέλαιο καλύτερα, κάτι ελαφρύ γενικά)

½ κούπα μους μήλου (πουρές μήλου)

1 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

λίγη βανίλια

για την γέμιση

2 κούπες μους μήλου

2 κ.σ. πετιμέζι

1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου (κορν φλάουρ)

μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο κλπ)

→ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την τάρτα και φτιάχνουμε μια ζύμη.  Απλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης σε σκεύος για τάρτα, κρατώντας στην άκρη περίπου το 1/3 για να κάνουμε στο τέλος τις λουρίδες από πάνω.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση, σ’ ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε πάνω από μέτρια φωτιά για 10′ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά.

Συναρμολογούμε: βάζουμε την γέμιση πάνω στην τάρτα, που είναι μέσα στη φόρμα. Με το 1/3 της ζύμης που έχουμε κρατήσει στην άκρη κάνουμε λουρίδες και τις βάζουμε από πάνω κάνοντας τετραγωνάκια. Για να κάνουμε τις λουρίδες μπορούμε να ανοίξουμε το ζυμάρι με τον πλάστη και να τις κόψουμε με τροχό κοπής ή μαχαιράκι.

!Αν θέλουμε, αλείφουμε από πάνω με λίγο αραιωμένο πετιμέζι για να πάρει χρώμα (μυστικό του tofu😉 )

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 40′.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή αυτή σε παραλλαγή: πάστα φλώρα με γέμιση από σπιτική μαρμελάδα αγριοβατόμουρου (όχι πολύ γλυκιά)

9 Responses to “Vegan πάστα φλώρα”

  1. Johnny-volta 1 16 January at 20:48 #

    Delicious

  2. elsa 1 16 January at 20:56 #

    Κρύο, καιρός για γλυκά φούρνου! ΚΑΙ γλυκαίνεσαι ΚΑΙ ζεσταίνεσαι!🙂

  3. 365vegandays 1 16 January at 20:58 #

    😀

  4. Vegan Lou 1 17 January at 23:33 #

    Τέλεια βγήκε η πάστα φλώρα.Εγώ βέβαια έβαλα μαρμελάδα αχλάδι και φράουλα (δεν είχα μήλο) και την έκανα δίχρωμη. Το ζυμάρι βγήκε εκπληκτικό, αφράτο και χωρίς γέμιση τρώγεται!😛

  5. 365vegandays 1 18 January at 11:45 #

    ωραία!
    την ξαναέκανα κι εγώ, με γέμιση μαρμελάδα αγριοβατόμουρο αυτή τη φορά και βγήκε επίσης πολύ καλή

  6. Γιώργος 1 19 January at 14:12 #

    φοβερή φαίνεται!!! μπράβο!!

  7. 365vegandays 1 19 January at 14:18 #

    🙂 ευχαριστώωω

    • χριστίνα 1 13 April at 09:13 #

      παρα πολύ ωραια φαινετα!
      τη μους μηλου τη φτιάχνουμε με μήλα καθαρισμένα που τα βάζουμε στο μπλέντερ;

      • 365vegandays 1 13 April at 09:37 #

        😀
        τη φτιάχνουμε με μήλα καθαρισμένα και κομμένα κομματάκια που τα βάζουμε να βράσουν πρώτα για λίγο μαζί με λίγη ζάχαρη, να γίνουν μια ελαφριά κομπόστα. Και μετά στο μπλέντερ.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: