Αυτό που μου αρέσει περισσότερο με τις κόκκινες φακές είναι το φανταστικό χρώμα τους!
Λοιπόν, η σούπα αυτή είναι τούρκικη συνταγή και σαν παραλλαγή της Ezogelin, χωρίς πλιγούρι και λεμόνι. Είναι από τις καλύτερες σούπες που έχω φάει. Χορταστική, κρεμώδης και πολύ γευστική..
Kırmızı Mercimek Çorbası
1 ποτήρι κόκκινες φακές
4 ποτήρια νερό
¼ κούπας σπορέλαιο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
μπούκοβο
μέντα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
→ Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε την ρίγανη, το μπούκοβο, τη μέντα, αλατοπίπερο και τον τοματοπελτέ. Φέρνουμε μερικές βόλτες, ρίχνουμε τις φακές και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Οι κόκκινες φακές βράζουν πολύ πιο γρήγορα από τις καστανές, εμένα ήταν έτοιμες σε περίπου 10′.
Όταν οι φακές έχουν μαλακώσει αρκετά λοιπόν, σβήνουμε τη φωτιά και κάνουμε την σούπα κρέμα με μίξερ χειρός.
Έτοιμη! Γαρνίρουμε με έξτρα μέντα (αν έχουμε φρέσκια ακόμα καλύτερα) και καυτερό πιπέρι!
Είναι κα-τα-πλη-κτ-ική.
Συνταγή από την μπροσούρα Συνταγές και σημειώσεις από τα μαθήματα βέγκαν κουζίνας στη Νέα Γουινέα.
Αυτή τη συνταγή την είχαμε κάνει με τη Φανή, μια φορά που ήταν περαστική από την Αθήνα … ωραία είχαμε περάσει! 🙂
Είχε πει μάλιστα ότι θα μας έφερνε κόκκινες φακές από την Αττάλεια, γιατί εδώ -στην Αθήνα τουλάχιστον- τις πουλάνε χρυσάφι!
Μου άνοιξες την όρεξη τώρα… !
Είναι πανεύκολη να τη φτιάξεις! Και μπορείς φυσικά να ελαττώσεις την ποσότητα του λαδιού, οπότε θα βγει και με λιγότερα λιπαρά 😉
χτες & σήμερα για φάγητο έφαγα αυτή τη σούπα, στην οποία εμείς βάζουμε σχεδόν πάντα και πατάτα με καρότο, τριμμένα στον τρίφτη. Μέντα δεν βάζουμε, όπως και τοματοπελτέ, αλλά αυτά είναι γούστα!
Έλσα, φακές πάρα πολυ φτηνές βρίσκω σε αραβικά ή πακιστανικά Σ/Μ.
Και εγώ και στην Αθήνα έβρισκα ΠΟΛΥ φτυνές κόκκινες φακές σε ένα πακιστανικό μαγαζί.
ναι, εκει βρισκεις και φτηνο τζίντζερ!:Ρ
καταπληκτικη!!! Δεν το περιμενα! Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη.
Τέλεια!:)