1 κούπα μπύρα
4-5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 πρέζες κουρκουμάς (turmeric)
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
φρυγανιά τριμμένη
→ Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε φέτες λεπτές (περίπου 1 εκατοστό πάχος).
Φτιάχνουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε την μπύρα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά, ώστε να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο, κίτρινο, αλμυρούτσικο μείγμα.
Βουτάμε τις φέτες της σελινόριζας μία μία πρώτα στο κουρκούτι, μετά στην τριμμένη φρυγανιά και μετά στο καυτό τηγάνι! Προσέχουμε το κουρκούτι να καλύψει εντελώς κάθε φέτα και η φρυγανιά επίσης. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι! Είναι ποοολύ καλό!
The COATING is very tasty!! in german translater poooly sehr gut..!
Danke schön!