Κρεμμυδόσουπα

20 Jan

½ κιλό κρεμμύδια

½ ποτήρι κρασί

1 lt ζωμό λαχανικών ή νερό

λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι

αλάτι, πιπέρι φρέσκο

2 κ. σ. σάλτσα σόγιας

κρουτόν

→ Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για 10′ περίπου στην κατσαρόλα. Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και τον ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας στο τέλος (τσεκάρουμε το αλάτι) κι ανακατεύουμε.

Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε τα κρουτόν! Κόβουμε φέτες ψωμί λεπτές (όχι φρέσκο), τις κόβουμε γύρω γύρω να μείνει μόνο η ψίχα, και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ψήνουμε τα κυβάκια σε ένα τηγάνι, μέχρι να ξεροψηθούν και να αλλάξουν χρώμα. Χρησιμοποιούμε ελάχιστο λάδι, μπόλικο φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε και μια μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη (για 2 μεγάλες φέτες ψωμί).

Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα ζεστή και γαρνίρουμε με τα φρεσκοψημένα κρουτόν!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: