Τόφου πανέ

24 Jan

200 gr τόφου

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κάρυ

λίγο σκόρδο σε σκόνη

αλάτι-πιπέρι

τριμμένη φρυγανιά

→ Κόβουμε το τόφου σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα δοχείο που κλείνει (τύπου τάπερ) μαζί με τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφήνουμε να μαριναριστεί για καμιά ωρίτσα.

Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη διατροφική μαγιά, το κάρυ, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και λίγο σκόρδο αποξηραμένο με ~70ml νερό. Φτιάχνουμε ένα κουρκούτι και με αυτό περιχύνουμε τα κυβάκια τόφου. Κλείνουμε και πάλι το τάπερ και το χτυπάμε (τύπου φραπέ) ώστε να πάει παντού το κουρκούτι.

Όταν έχει ανακατευτεί καλά, ρίχνουμε τα κυβάκια του τόφου σε ένα μπωλ όπου έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να παναριστούν όσο καλύτερα γίνεται, και έπειτα τα ρίχνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι (να έχει κάψει).

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές  και σαλάτα!

Η συνταγή είναι από το βιβλίο συνταγών Vegan lecker lecker!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: