Για την ζύμη:
250 gr αλεύρι
250 gr μαργαρίνη
250 gr ζάχαρη
1 βανίλια (σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
200 ml φυτικό γάλα
3 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
Για την κρέμα:
250 gr μαργαρίνη
500 ml φυτικό γάλα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής (βανίλια)
1 πρέζα αλάτι
4-6 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. ρούμι
Διακόσμηση & γέμιση:
κόκκινη μαρμελάδα
→ Φτιάχνουμε τη ζύμη: χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μάζα. Βάζουμε έπειτα τη ζύμη σε αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60′.
Φτιάχνουμε την γέμιση: φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής με βάση τις οδηγίες. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα από πάνω. Χτυπάμε τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το ρούμι.
Μετέφρασα την σελίδα αυτή γιατί έχει ενδιαφέρουσες τούρτες. Έχει και συνταγές για κέικ όπως το κεικ-ξηρών καρπών το οποίο έχει “250 g φουντούκια έδαφος”! 😀
Αν μπορώ να βοηθήσω.. ευχαρίστως. Είναι κόλλημα η σελίδα αυτή, θέλω σύντομα να κάνω και κάποια άλλη από αυτές. Μου έχει κάτσει η τούρτα με κρέμα “βουτύρου”-σοκολάτας και κεράσια…
Η κρέμα στιγμής (βανίλια) δεν έχει γάλα μέσα;
πως θα φτιάξω βίγκαν κρέμα;
θελω να φτιαξω ενα μπισκοτοζελέ γλυκό.
Όχι πάντα, κοίτα τα συστατικά. Υπάρχουν κρέμες μόνο με άμυλο αραβοσίτου και βανίλια.