Frankfurter Kranz

31 Jan

Για την ζύμη:

250 gr αλεύρι

250 gr μαργαρίνη

250 gr ζάχαρη

1 βανίλια (σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου

200 ml φυτικό γάλα

3 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ

Για την κρέμα:

250 gr μαργαρίνη

500 ml φυτικό γάλα

1 φακελάκι κρέμα στιγμής (βανίλια)

1 πρέζα αλάτι

4-6 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 κ.σ. ρούμι

Διακόσμηση & γέμιση:

κόκκινη μαρμελάδα

→ Φτιάχνουμε τη ζύμη: χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης μάζα. Βάζουμε έπειτα τη ζύμη σε αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60′.

Φτιάχνουμε την γέμιση: φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής με βάση τις οδηγίες. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα από πάνω. Χτυπάμε τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψει και την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το ρούμι.

Συναρμολογούμε:
1. Κόβουμε το κέικ-αφού έχει κρυώσει καλά- σε τρία παντεσπάνια!
2. Καλύπτουμε το πρώτο παντεσπάνι (την βάση δηλαδή) με μια παχιά στρώση μαρμελάδας,
κι από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
3. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλο το κέικ (πάνω και στα πλαϊνά) με την υπόλοιπη κρέμα.
4. Διακοσμούμε με έξτρα μαρμελάδα.
5. Απολαμβάνουμε..
Η συνταγή (μαζί πολλές άλλες συνταγές για βίγκαν τούρτες) είναι από εδώ: http://www.tvg-saar-vegan.de/rezepte/kuchen-torten/ (στα γερμανικά).
Advertisement

4 Responses to “Frankfurter Kranz”

  1. Vegan Lou 1 1 February at 10:56 #

    Μετέφρασα την σελίδα αυτή γιατί έχει ενδιαφέρουσες τούρτες. Έχει και συνταγές για κέικ όπως το κεικ-ξηρών καρπών το οποίο έχει “250 g φουντούκια έδαφος”! 😀

    • 365vegandays 1 1 February at 11:41 #

      Αν μπορώ να βοηθήσω.. ευχαρίστως. Είναι κόλλημα η σελίδα αυτή, θέλω σύντομα να κάνω και κάποια άλλη από αυτές. Μου έχει κάτσει η τούρτα με κρέμα “βουτύρου”-σοκολάτας και κεράσια…

  2. Λαόνικος Τσάγκος 0 22 June at 13:52 #

    Η κρέμα στιγμής (βανίλια) δεν έχει γάλα μέσα;
    πως θα φτιάξω βίγκαν κρέμα;
    θελω να φτιαξω ενα μπισκοτοζελέ γλυκό.

    • 365vegandays 0 25 June at 19:30 #

      Όχι πάντα, κοίτα τα συστατικά. Υπάρχουν κρέμες μόνο με άμυλο αραβοσίτου και βανίλια.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: