Ο κορμός είναι κι αλλιώς γνωστός ως “μωσαϊκό” ή ως “σαλάμι” (ψιλο-κατοχικό μου φαίνεται αυτό) . Την συνταγή που έφτιαξα την έχω πάρει από μια φίλη, η οποία τόνιζε στο γράμμα:
Κορμός: η μυστική συνταγή -η συνταγή αυτή δίνεται από γιαγιά σε εγγονή μαζί με ένα δαχτυλίδι και έναν επτασφράγιστο φάκελο με βουλοκέρι μόνο την μεγάλη παρασκευή!
Εδώ έχω κάνει την συνταγή στην βίγκαν εκδοχή της, με μικρές αλλαγές στις δόσεις των υλικών και με σπιτικά μπισκότα digestive (και γιατί δεν μπορώ να σας δώσω την ακριβή μυστική συνταγή!)
1 δόση μπισκότα digestive diy
125 γρ μαργαρίνη
4-5 κ.σ. κακάο
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
½ κούπα φυτικό γάλα (max)
οι οδηγίες: (από το πρωτότυπο)
βάζεις σε μια λεκανίτσα τα μπισκότα και τα σπάζεις σε 2 ή 3 μεγάλα κομμάτια (αν τα σπάσεις εξαρχής μικρά, στο τέλος με το πλάσιμο θα έχουν γίνει τρίμματα). Προσθέτεις το ‘βιτάμ’ (που το έχεις βγάλει από το ψυγείο για να μαλακώσει) και το κάνεις “νιανια” με τα χέρια. Κακάο και άχνη βάζεις όσο σου αρέσει, εμένα μου αρέσει bitter και βάζω πιο πολύ κακάο, ρίχνεις τις βανίλιες και τέλος το γάλα.
Όλη αυτή την ώρα, ανακατεύεις το μείγμα με τα χέρια μέχρι να επέλθει μια σχετική ομοιογένεια στην κατανομή των υλικών. Δοκιμάζεις συνεχώς για να βρεις πόση άχνη ή κακάο σου αρέσει και γιατί τα γλυκά είναι πάντα πιο νόστιμα την ώρα που τα φτιάχνεις! Προσοχή, ό,τι μπαίνει δε βγαίνει!Στο τέλος στρώνεις στο τραπέζι αλουμινόχαρτο και από πάνω διαφανή μεμβράνη, βάζεις τον κορμό σε σχήμα τούβλου και τον τυλίγεις. Αν θες βάζεις από πάνω ινδοκάρυδο ή τρούφα, εγώ δε βάζω τίποτα. Και τέλος στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Σίγουρα προλαβαίνεις να καθαρίσεις την κουζίνα!
Για να είσαι τυχερή και να σου πετύχει η συνταγή πρέπει να την στείλεις σε 20 χορτοφάγους μέσα στις επόμενες 5 ώρες. Ένας που δεν το έκανε άνοιξε την κατάψυξη και είχε εξαφανιστεί όλη η συλλογή μπαρμπα-στάθη, μια άλλη αντί για κορμό βρήκε ψάρια και κρέατα. Μην το αμελήσεις, μην σπάσεις την αλυσίδα, η τύχη σου χτύπησε την πόρτα, θα την κλωτσήσεις;;
🙂 🙂 Καλή επιτυχία!
Χαχαχα! Άσε που μπορεί να σου τρυπήσει το βάζο με τη διατροφική μαγιά, ενός είχα ακούσει οτι δεν του έπηζε το αγάρ-αγάρ και μιας άλλης της μπερδεύτηκαν οι φακές με τα μαυρομάτικα! Φρίκη! Τρέχω να διαδώσω τη συνταγή! :-p
Αυτό το γλυκό είναι πανεύκολο και πολύ αγαπημένο μου, παιδιόθεν!
Μόνο που εγώ δεν βάζω γάλα και μαζί με το κακάο προσθέτω και μια κουβερτούρα λιωμένη για πιο σοκόλαση! 😀
τρέξε, τρέξε! 😀
Νομίζω ότι και λίγο μπράντυ θα του πήγαινε..
Για να είσαι τυχερή και να σου πετύχει η συνταγή πρέπει να την στείλεις σε 20 χορτοφάγους μέσα στις επόμενες 5 ώρες. Ένας που δεν το έκανε άνοιξε την κατάψυξη και είχε εξαφανιστεί όλη η συλλογή μπαρμπα-στάθη, μια άλλη αντί για κορμό βρήκε ψάρια και κρέατα. Μην το αμελήσεις, μην σπάσεις την αλυσίδα, η τύχη σου χτύπησε την πόρτα, θα την κλωτσήσεις;;
XA XA XA XA….NA EISAI KALA ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ…
Άσε που μπορεί να σου τρυπήσει το βάζο με τη διατροφική μαγιά, ενός είχα ακούσει οτι δεν του έπηζε το αγάρ-αγάρ και μιας άλλης της μπερδεύτηκαν οι φακές με τα μαυρομάτικα! Φρίκη! Τρέχω να διαδώσω τη συνταγή! :-p????????????
ΧΑ ΧΑ ΧΑ…
ΕΛΣΑ…
ΒΙΓΚΑΝΟΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΒΙΓΚΑΝΟΑΣΤΕΙΑ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ….
🙂
Χαχαχαχα ! Ωραία συνταγή και ωραία περιγραφή !
το γλυκό αυτό το έλεγαν σαλαμι γιατι οταν δεν υπηρχαν ψυγεια το κρεμαγαν οπως τα σαλάμια έξω από τα παράθυρα!
προτιμώ να το λεω μωσαικο για ευνοητους λόγους.