8 πράσινες πιπεριές κέρατο (~500 gr)
1 κρεμμύδι λιωμένο στον τρίφτη
250 ml χυμό τομάτας
ή μισό κιλό φρέσκες τομάτες τριμμένες
1-2 κ.σ. τοματοπελτές (αν βάλουμε φρέσκες τομάτες)
2-3 δαφνόφυλλα
αλάτι, πιπέρι φρέσκο
ρίγανη πηλιορείτικη
μπούκοβο
λάδι!
→ Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Αν δε χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι, τις τηγανίζουμε σε δύο δόσεις. Το σημαντικό είναι να μην πετάξουμε το αρχικό λάδι, γιατί έχει πάρει γεύση από τα λουκάνικα.
Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά να ροδίσουν, ρίχνουμε πίσω και τα τηγανισμένα λουκάνικα και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, τα πιπέρια μας, τη ρίγανη και το μπούκοβο κι αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 5-10′. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και βγάζουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα έχει δέσει.
Είναι πολύ εύκολο. Ειδικά αν έχετε ήδη τα λουκάνικα 😉 Μπορούν όμως να αντικατασταθούν πολύ ωραία από μελιτζάνες τηγανητές ή ψητές.
Πωπω! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Κι επειδή έφτιαξα λουκάνικα προχτές και έχω μερικά ακόμα στην κατάψυξη, μου φαίνεται θα το κάνω το Σ/Κ! Μιαμ!
να το κάνεις! βγήκε φοβερό!