Σούπα κάρυ με κουνουπίδι

12 Feb

1½ lt ζωμό λαχανικών

1 κουνουπίδι σπασμένο σε μπουκετάκια

1 κρεμμύδι

1 λεμόνι

½ κούπα ταχίνι

½ κούπα διατροφική μαγιά

4 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. κόλιαντρο

2 κ.γ. κουρκουμά

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

½ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

→ Βάζουμε το κουνουπίδι και το κρεμμύδι να βράσουν στον ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε για 10-15′ μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά στην κατσαρόλα και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα και σερβίρουμε αμέσως.

Η σούπα αυτή είναι αρκετά πηχτή, πολύ πολύ νόστιμη κι αρωματική, και παρά τη μεγάλη λίστα με υλικά, πολύ γρήγορη.

(παραλλαγή από το Ultimate uncheese cookbook της Jo Stepaniak)

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: