Σούπα τομάτα-καρύδα

15 Feb

500 ml ζωμός λαχανικών

3 γεμάτες κ.σ. τοματοπελτές

200 ml γάλα καρύδας

1 κρεμμύδι

½ κ.γ. ζάχαρη

2 κ.σ. λάδι

φρέσκος βασιλικός

→ Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι  μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελωθεί.

Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον ζωμό κι αφήνουμε να βράσει για 5′.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 10′.

Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.

H original συνταγή είναι από το βιβλίο του Björn Moschinski Vegan kochen für alle, και βάζει φρέσκες τομάτες τριμμένες. Αν βάλουμε τομάτες λοιπόν, μειώνουμε τον πελτέ και τον ζωμό αναλόγως (και όσο μας αρέσει στη γεύση).

Βγαίνει μια λάητ σε γεύση, απαλή και πεντανόστιμη σούπα, ό,τι πρέπει για πρώτο πιάτο (αν έχουμε και δεύτερο :P).

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: