200-250 gr ζάχαρη*
100 gr κακάο
λίγη βανίλια
2 κ.σ. baking powder
1 πρέζα σόδα μαγειρικής
650 ml φυτικό γάλα
150 ml λάδι
3-4 κ.σ. πετιμέζι
½ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
3 χούφτες αμύγδαλα κοπανισμένα
→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου/λαμαρίνα στρωμένο σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′.
Την ζάχαρη βάλτε την καλύτερα σιγά σιγά και δοκιμάστε, μπορεί να σας φανεί αρκετά γλυκό το μείγμα με λιγότερη ζάχαρη. Την κουβερτούρα, επίσης μπορείτε αντί να την βάλετε μέσα στο μπράουνι, να την λιώσετε σε μπεν-μαρί και να τη σερβίρετε από πάνω, μαζί με το παγωτό!
Η συνταγή είναι παραλλαγμένη από το βιβλίο του Björn Moschinski Vegan kochen für alle.
Καλή επιτυχία!
Τι είναι αυτά που κάνεις τώρα… και είμαι και σε διατροφή… ααααααααααααχ !
Καλέ τα βίγκαν γλυκά δεν παχαίνουν, δεν το ξέρεις?? :Ρ
Άσε που με όλα αυτά που γίνονται, μας αξίζει να γλυκαθούμε και λιγάκι!
αν σου πω ότι απ’ όλα αυτά λιγουρεύτηκα το παγωτό 🙂
εντάξει λοιπόν, κάτι θα κάνουμε και γι’ αυτό!