Η σως Ολλαντέζ είναι μια άσπρη κρεμώδης σάλτσα, με παχιά και λιπαρή γεύση, με την οποία σερβίρονται συνήθως τα σπαράγγια.
Τα σπαράγγια, λευκά ή πράσινα, καθαρίζονται από τις ίνες τους και ζεματίζονται για μερικά μόνο λεπτά σε αλατόνερο. Έπειτα σερβίρονται αχνιστά μαζί με μπόλικη σάλτσα! Αυτή η βίγκαν εκδοχή της σάλτσας είναι πολύ πιο ελαφριά εννοείται και πάρα πολύ νόστιμη.
Vegan sauce Hollandaise
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι
2οο ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml ζωμός λαχανικών
200 ml κρέμα σόγιας
→ Βάζουμε την μαργαρίνη να κάψει στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10′ περίπου.
Έπειτα, αν θέλουμε, σουρώνουμε το κρεμμύδι για να δώσουμε μια πιο λεία υφή στη σάλτσα. Εγώ δεν το έβγαλα, αλλά το χτύπησα στο μούλτι να διαλυθεί.
Επιστρέφουμε την σάλτσα στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε για άλλα 5′.
Σερβίρουμε πάνω από σπαράγγια, μαζί με πατάτες βρασμένες και τσιγαρισμένες με μαϊντανό. Είναι τέλειο.
Καλή επιτυχία!
Η αρχική συνταγή είναι από την εκπομπή Alles Vegan! της γερμανικής PetaTV (video).
One Response to “Σως Hollandaise με σπαράγγια”