Σως Hollandaise με σπαράγγια

22 Feb

Η σως  Ολλαντέζ είναι μια άσπρη κρεμώδης σάλτσα, με παχιά και λιπαρή γεύση, με την οποία σερβίρονται συνήθως τα σπαράγγια.
Τα σπαράγγια, λευκά ή πράσινα, καθαρίζονται από τις ίνες τους και ζεματίζονται για μερικά μόνο λεπτά σε αλατόνερο. Έπειτα σερβίρονται αχνιστά μαζί με μπόλικη σάλτσα! Αυτή η βίγκαν εκδοχή της σάλτσας είναι πολύ πιο ελαφριά εννοείται και πάρα πολύ νόστιμη.  

Vegan sauce Hollandaise

2 κ.σ. μαργαρίνη

1 κρεμμύδι

2οο ml λευκό ξηρό κρασί

250 ml ζωμός λαχανικών

200 ml κρέμα σόγιας

→ Βάζουμε την μαργαρίνη να κάψει στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10′ περίπου.

Έπειτα, αν θέλουμε, σουρώνουμε το κρεμμύδι  για να δώσουμε μια πιο λεία υφή στη σάλτσα. Εγώ δεν το έβγαλα, αλλά το χτύπησα στο μούλτι να διαλυθεί.

Επιστρέφουμε την σάλτσα στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε για άλλα 5′.

Σερβίρουμε  πάνω από σπαράγγια, μαζί με πατάτες βρασμένες και τσιγαρισμένες με μαϊντανό. Είναι τέλειο.

Καλή επιτυχία!

Η αρχική συνταγή είναι από την εκπομπή Alles Vegan! της γερμανικής PetaTV (video).

One Response to “Σως Hollandaise με σπαράγγια”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Φρέσκα λευκά σπαράγγια « project: 365 vegan days - 1 26 May

    […] συνήθως με πατάτες και με sauce Hollandaise. Μπορούμε όμως τα φάμε και με λίγο λαδάκι ή με μια πιο […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: