Μπιφτέκια με οκάρα

25 Feb

-Τι κάνουμε αν έχουμε φτιάξει γάλα σόγιας και μας έχει περισσέψει ο πολτός σόγιας;
-Μπιφτέκια με ό,τι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο!

για 10 μπιφτεκάκια

1 κούπα οκάρα*

1 καρότο μικρό

1 παντζάρι μικρό

½ κρεμμύδι

1 φρ. κρεμμυδάκι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ajvar (πελτές κόκκινης πιπεριάς)

θυμάρι, ρίγανη, σχοινόπρασο

½ φλιτζανάκι ξύδι

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

για να δέσουν (προαιρετικά): λίγες νιφάδες βρώμης/τριμμένη φρυγανιά

→ Χτυπάμε στο μούλτι τα λαχανικά μαζί με το ξύδι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπωλ και το ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σχηματίζουμε μπιφτεκάκια με τα χεράκια μας και τα ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Έτοιμα. Καλή όρεξη!

* η οκάρα είναι ο πολτός σόγιας (δηλαδή τα τρίμματα  βρασμένων φασολιών), που περισσεύει όταν φτιάχνουμε γάλα σόγιας. Είναι αυτό που μένει στο τουλπάνι με το οποίο σουρώνουμε το γάλα σόγιας.
Μπορείτε να την αντικαταστήσετε στη συνταγή με βρασμένα όσπρια ή και φύτρα.

2 Responses to “Μπιφτέκια με οκάρα”

  1. elsa 1 25 February at 21:12 #

    Το ξίδι -και μάλιστα 1/2 φλιτζάνι!- γιατί το βάζεις; Δεν μυρίζουν ξιδίλα μετά;

    • 365vegandays 1 26 February at 01:50 #

      μισό φλιτζανάκι του καφέ δεν είναι πολύ. (μισό σφηνάκι δηλαδή).Τους δίνει ωραία γεύση χωρίς να ξιδίζει. Έτσι λέει η συνταγή της θείας μου!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: