Χαλβάς

26 Feb

1 ½ κούπα σιμιγδάλι

½ κούπα λάδι

1 κούπα πετιμέζι

2½ κούπες νερό

2 χούφτες αμύγδαλα

κανέλα

2-3 καρφιά γαρύφαλλα

→ Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κάψει το λάδι με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 10′, μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι, αλλά όχι να μαυρίσει! Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε τα αμύγδαλα-αν χρησιμοποιούμε, να καβουρδιστούν μαζί με το σιμιγδάλι.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το πετιμέζι (ανακατεμένο μαζί με το νερό) σιγά σιγά, ενώ ανακατεύουμε. Προσοχή γιατί κοχλάζει!

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Αυτή η ποσότητα βγάζει περίπου 5 μερίδες. Αν θέλουμε να βάλουμε τον χαλβά στην κλασσική φόρμα του κέικ, κάνουμε τη διπλή ποσότητα.

Σερβίρουμε με αμύγδαλα ή καρύδια ή λίγη έξτρα κανελίτσα.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: