Ταμαροσαλάτα

28 Feb

1 ποτήρι φύτρα ρεβιθιών (~300 gr)

2-3 κ.σ. ταμάρι

1 κούπα λάδι

2 κ.σ. τοματοπελτές

1 λεμόνι

2 κ.σ. ξύδι

1 κρεμμύδι (μεγαλούτσικο)

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. τσιμένι (μοσχοσίταρο/τριγωνίσκος)

1 κούπα νερό

→ Τα βάζουμε όλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και να αναμειχθούν εντελώς.

Ρυθμίζουμε το αλάτι-λάδι-ξύδι στα γούστα μας κι απολαμβάνουμε.

Τα ρεβίθια, αν τα μουλιάσουμε ένα βράδυ σε νερό, θα βγάλουν φύτρα μέσα σε 2-3 μέρες.

Υγιεινότατη, νοστιμότατη και ωμοφαγική (σχεδόν τουλάχιστον)!

Καλή επιτυχία!

Advertisement

4 Responses to “Ταμαροσαλάτα”

  1. maya_zaira 1 28 February at 17:43 #

    Mmmm… θα τη δοκιμάσω σίγουρα !

    • 365vegandays 1 29 February at 10:21 #

      Περιμένουμε εντυπώσεις!

  2. Vegan Lou 1 28 February at 18:47 #

    Αχα, ταμαροσαλάτα καλό!! Δεν κατάλαβα όμως τα ρεβύθια πρέπει να είναι ωμά?

    • 365vegandays 1 29 February at 10:23 #

      Ναι, μουλιάζεις πρώτα τα ρεβύθια και μετα περιμένεις να βγουν φύτρα.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: