1 ποτήρι φύτρα ρεβιθιών (~300 gr)
2-3 κ.σ. ταμάρι
1 κούπα λάδι
2 κ.σ. τοματοπελτές
1 λεμόνι
2 κ.σ. ξύδι
1 κρεμμύδι (μεγαλούτσικο)
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. τσιμένι (μοσχοσίταρο/τριγωνίσκος)
1 κούπα νερό
→ Τα βάζουμε όλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και να αναμειχθούν εντελώς.
Ρυθμίζουμε το αλάτι-λάδι-ξύδι στα γούστα μας κι απολαμβάνουμε.
Τα ρεβίθια, αν τα μουλιάσουμε ένα βράδυ σε νερό, θα βγάλουν φύτρα μέσα σε 2-3 μέρες.
Υγιεινότατη, νοστιμότατη και ωμοφαγική (σχεδόν τουλάχιστον)!
Καλή επιτυχία!
Mmmm… θα τη δοκιμάσω σίγουρα !
Περιμένουμε εντυπώσεις!
Αχα, ταμαροσαλάτα καλό!! Δεν κατάλαβα όμως τα ρεβύθια πρέπει να είναι ωμά?
Ναι, μουλιάζεις πρώτα τα ρεβύθια και μετα περιμένεις να βγουν φύτρα.