Μια καλή ιδέα και απλή συνταγή για να νοστιμίσουμε το τόφου, ειδικά αν δεν έχει κάποια γεύση (πχ. καπνιστό), είναι να το μαρινάρουμε σε ένα μείγμα όπως το παρακάτω.
Για να ψήσουμε μια ποσότητα τόφου περίπου 200 γραμμαρίων, φτιάχνουμε πρώτα μια μαρινάδα, στην οποία θα αφήσουμε το τόφου να μαριναριστεί, κομμένο σε φέτες, για 1 ώρα. Η συνταγή είναι ενδεικτική, καθώς μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε όσο θέλουμε. Επίσης αυτή η μαρινάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σέηταν ή ότι άλλο θέλουμε να μαρινάρουμε.
Μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο λιωμένες
αρωματικό αλάτι με βότανα
ή ½ κ.γ. βιολογικό ζωμό λαχανικών σε σκόνη
¼ κ.γ. πάπρικα
¼ κ.γ. ρίγανη
¼ κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. λάδι
1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
→ Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το τόφου κομμένο σε φέτες να μαριναριστεί για 1 ώρα (ή και παραπάνω).
Έπειτα βάζουμε το μαριναρισμένο τόφου στη σχάρα/γκριλ, ψήνουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά και σερβίρουμε ρίχνοντας την μαρινάδα που περισσεύει από πάνω. Έτοιμο.
Μπορεί να συνδυαστεί με ψητά λαχανικά, ενώ κομμένο σε χοντρούς κύβους μπορεί να γίνει και σουβλάκια- η συνταγή αυτή είναι ιδανική. Καλή επιτυχία!
1. Θα το δοκιμάσω αύριο.
2. Χαρά στο κουράγιο σου να γράφεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό!
3. Οι συνταγές σου μου έχουν λύσει τα χέρια! 😉
1. Καλή επιτυχία! Ελπίζω να σου αρέσει.
2. Να είναι καλά όσες/-οι παρακολουθούν το μπλογκ που μου δίνουν κουράγιο 😉
3. Τέλεια, πολύ χαίρομαι!
Το δοκίμασα σήμερα και ήταν πολύ καλό! Και τώρα ετοιμάζομαι να μουλιάσω τα ρεβύθια για το χούμους. Να σε ρωτήσω και κάτι: Μία μέρα στο νερό αρκεί πριν τα βάλω να γίνουν βλαστάρια;
Ωραία! Έχεις μπει σε πρόγραμμα!:) Εγώ αφήνω τα ρεβίθια στο νερό 12-15 ώρες, και μετά τα βάζω σε δοχείο για φύτρα 1-2 μέρες.
καλησπέρα!
καλό είναι η μαρινάδα του τόφου να μην περιέχει λάδι γιατί εμποδίζει την απορρόφηση των γεύσεων (το τόφου είναι υδρόφιλο, δεν απορροφάει το λάδι και οι γεύσεις αντί να εισχωρήσουν στο τόφου, μένουν στο λάδι)
αν δοκιμάσεις την ίδια μαρινάδα χωρίς το λάδι θα δεις μεγάλη διαφορά!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!Ευχαριστώ!