Μοσταρέλλα!

4 Mar


Ένα vegan μαλακό τυρί, που κόβεται ή και αλείφεται.

2 κούπες γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα, ή νερό)

½ κούπα νιφάδες βρώμης

½ κούπα διατροφική μαγιά

¼ κούπας ταχίνι

½ λεμόνι

½ κρεμμύδι (μικρό)

¼ κούπας άμυλο αραβοσίτου

1 κ.γ. αλάτι

→ Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολύ πηχτό.

Μεταφέρουμε σε μακρόστενο τάπερ χωρητικότητας 3 κουπών, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα σκεπάζουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες.

Την επόμενη μέρα το εξαφανίζουμε!

Από το βιβλίο The ultimate uncheese cookbook της Jo Stepaniak [σε μικρή παραλλαγή].

4 Responses to “Μοσταρέλλα!”

  1. Dora 1 6 June at 18:51 #

    Πόσες μέρες περίπου διατηρείται φρέσκια στο ψυγείο?4?Επίσης αν αντί για γάλα σόγιας βάλουμε νερό θα βγει αραιή?

    • 365vegandays 1 6 June at 20:08 #

      Διατηρείται 5-7 μέρες.
      Και με νερό μια χαρά βγαίνει, απλά εγώ την προτιμώ με το γάλα.

  2. Dora 1 8 June at 18:19 #

    Άλλη μία απορία!Το έφτιαξα και είναι πολύ νόστιμο!Με γάλα σόγιας τελικά.Πιστεύεις ότι αυτό το μείγμα θα μπορούσα να το βάλω μέσα σε πιτάκια ώστε να βγουν “φυτικοτυροπιτάκια” κατά κάποιο τρόπο?

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: