1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
2 κούπες οκάρα
(ή 200-250 γρ τόφου)
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ρίγανη, βασιλικός κλπ
2 πρέζες κουρκουμάς
Προαιρετικά:
λίγο κάρυ
1 χούφτα μαϊντανός για το σερβίρισμα
→ Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ρίχνουμε σε τηγάνι μαζί με λίγο λάδι.
Όσο τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
Όσο τσιγαρίζεται κι η πιπεριά, κόβουμε το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε κι αυτό.
Προσθέτουμε στα λαχανικά μας αλάτι, μπαχαρικά κλπ, ανακατεύουμε και μετά από 2-3΄προσθέτουμε την οκάρα.
[Αν χρησιμοποιούμε τόφου, το κάνουμε πρώτα νια νια με τα χέρια μας.]
Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για άλλα 5΄ περίπου, προσθέτουμε τον κουρκουμά (και λίγο κάρυ αν χρησιμοποιούμε) και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!
η οκαρα τι ειναι??
Η οκάρα είναι ο πολτός σόγιας (τα τρίμματα βρασμένων φασολιών σόγιας), που περισσεύει όταν φτιάχνουμε γάλα σόγιας. Είναι δηλαδή αυτό που μένει μέσα στο τουλπάνι με το οποίο σουρώνουμε το σπιτικό γάλα σόγιας.
α μολις το ειδα..οκ!
ok 🙂