Στραπατσάδα

6 Mar

1 κολοκύθι

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κόκκινη

2 κούπες οκάρα
(ή  200-250 γρ τόφου)

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ρίγανη, βασιλικός κλπ

2 πρέζες κουρκουμάς

Προαιρετικά:

λίγο  κάρυ

1 χούφτα μαϊντανός για το σερβίρισμα

→ Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ρίχνουμε σε τηγάνι μαζί με λίγο λάδι.

Όσο τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.

Όσο τσιγαρίζεται κι η πιπεριά, κόβουμε το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε κι αυτό.

Προσθέτουμε στα λαχανικά μας αλάτι, μπαχαρικά κλπ, ανακατεύουμε και μετά από 2-3΄προσθέτουμε την οκάρα.

[Αν χρησιμοποιούμε τόφου, το κάνουμε πρώτα νια νια με τα χέρια μας.]

Τα φέρνουμε μερικές βόλτες για άλλα 5΄ περίπου, προσθέτουμε τον κουρκουμά (και λίγο κάρυ αν χρησιμοποιούμε) και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Advertisement

5 Responses to “Στραπατσάδα”

  1. anna 0 5 March at 00:12 #

    η οκαρα τι ειναι??

    • 365vegandays 0 5 March at 00:14 #

      Η οκάρα είναι ο πολτός σόγιας (τα τρίμματα βρασμένων φασολιών σόγιας), που περισσεύει όταν φτιάχνουμε γάλα σόγιας. Είναι δηλαδή αυτό που μένει μέσα στο τουλπάνι με το οποίο σουρώνουμε το σπιτικό γάλα σόγιας.

  2. anna 0 5 March at 00:13 #

    α μολις το ειδα..οκ!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegan eggs! « project: 365 vegan days - 1 12 October

    […] κάνουμε δηλαδή scrambled veggs, τύπου στραπατσάδας […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: