Φάβα ανοιξιάτικη

8 Mar

Αυτή τη φάβα την έφαγα για πρώτη φορά στη Σίκινο, σερβιρισμένη ως “φάβα παντρεμένη”. Η φάβα στη συνταγή αυτή ανακατεύεται ουσιαστικά με λιωμένη κάπαρη και συμπληρωματικά με τα μυρωδικά της άνοιξης.

250 gr φάβα

1 χούφτα άνηθος

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 κ.σ. κάπαρη

λάδι, αλάτι λεμόνι

→ Βάζουμε τη φάβα να βράσει σε νερό (προαιρετικά μαζί με λίγο αλάτι), και την μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό.

Αφού κρυώσει λίγο την χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την κάπαρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι στην φάβα, τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και σερβίρουμε!

Προσαρμόζουμε το αλάτι, το λεμόνι και το λάδι στα γούστα μας. Είναι πολύ εύκολη και πολύ διαφορετική από την απλή-κλασσική φάβα. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο, αυτή είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή.

Καλή επιτυχία!

One Response to “Φάβα ανοιξιάτικη”

  1. Vegan Lou 1 8 March at 23:07 #

    Αυτή η έκδοση της παντρεμένης φάβας είναι η πιο τέλεια!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: