Πατατόσουπα

10 Mar

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια

6-7 μανιτάρια

1 κρεμμύδι

αρωματικό αλάτι
(χρησιμοποίησα χοντρό αλάτι με πάπρικα και σκόρδο)

4-5 ποτήρια νερό

δενδρολίβανο

½ κούπα λευκό κρασί

καπνιστή πάπρικα

 

→ Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με 1 κ.σ. λάδι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά.

Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί, όσο καθαρίζουμε τα μανιτάρια.

Κόβουμε και τα μανιτάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν, αλλά περισσότερο να ψηθούν και να πάρουν την μυρωδιά του ψητού, γι’ αυτό βάζουμε πολύ λίγο λάδι. Ρίχνουμε αλάτι, δενδρολίβανο και πάπρικα και ανακατεύουμε. Όταν πια έχουν ψηθεί, και έχουν αρχίσει να μαυρίζουν λίγο σε μερικά σημεία, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το νερό και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αρκετά.
Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι στα γούστα μας και σερβίρουμε.

Η σούπα αυτή, επειδή τα μανιτάρια ψήνονται μαζί με τα κρεμμύδια στην αρχή, έχει μια ιδιαίτερη, ψητο-καπνιστή γεύση, που την αναβαθμίζει. Επίσης, αντί για καπνιστή πάπρικα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό αλάτι.

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: