Πέστο από σπανάκι

13 Mar

200 gr φρέσκο σπανάκι

2-3 σκελίδες σκόρδο

¼ κούπας λάδι

2 χούφτες καρύδια καθαρισμένα

1 κ.γ. ξερός βασιλικός

¾ κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. λεμόνι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

→ Βάζουμε πρώτα το σπανάκι, πλυμένο και καλά στεγνωμένο, στο μπλέντερ και το χτυπάμε. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε πάλι και ρίχνουμε και το λάδι σιγά σιγά, ώσπου να γίνουν όλα πολτός.

Τέλος ρίχνουμε 2 γενναίες χούφτες καρύδια και χτυπάμε 1-2 φορές.

Έτοιμο. Σερβίρουμε με παξιμάδια, κριτσίνια, κρακεράκια, ή σε σαλάτες, ή φυσικά σε ζυμαρικά. Αν καταφέρουμε και δεν το φάμε αμέσως, το βάζουμε σε βαζάκι, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι να το σκεπάσει, κλείνουμε το βαζάκι καλά και φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία! Είναι τέλειο!

4 Responses to “Πέστο από σπανάκι”

  1. Vegan Lou 1 13 March at 21:53 #

    Καλή φάση μιας και από τότε που ξεπάτωσα τον βασιλικό δεν φτιάχνω πέστο!😀

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μανιτάρια γεμιστά « project: 365 vegan days - 1 14 March

    […] 5-6 κ.γ. πέστο από σπανάκι […]

  2. Vegan μπουφές « project: 365 vegan days - 1 22 April

    […] από ψωμί ολικής με πέστο από σπανάκι και τριμμένο καπνιστό […]

  3. Μπρουσκέτα « project: 365 vegan days - 1 24 October

    […] 2-3 κ.σ. πέστο από σπανάκι […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: