Μανιτάρια γεμιστά

14 Mar

Αφού έφτιαξα το πέστο χθες, ήθελα να το χρησιμοποιήσω σε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και σκέφτηκα να το κάνω γέμιση για μανιτάρια ψητά!

8-10 μανιτάρια λευκά

5-6 κ.γ. πέστο από σπανάκι

→ Καθαρίσουμε τα μανιτάρια, βγάζουμε τα μπαστουνάκια τους, τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε για 10′ στο γκριλ [στους 180°C] με το κούφιο μέρος προς τα κάτω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε από τα υγρά που έχουν βγάλει και τα γεμίζουμε κατά το ήμισυ με το πέστο (περίπου μισό κουταλάκι ανά μανιτάρι).

Έπειτα βάζουμε από πάνω ένα κουταλάκι ‘τυρένια’ σως!

‘Τυρένια’ σως

½ κούπα γάλα σόγιας

1 κ.σ. διατροφική μαγιά

1 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. ταχίνι

όσο θέλουμε: αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, κάρυ

→ τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπρίκι, τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει μέχρι να πήξει.

Βγάζουμε από τη φωτιά και με ένα κουταλάκι βάζουμε τη σως στα μανιτάρια και ψήνουμε ξανά στο γκριλ για άλλα 10′, μέχρι η σως να σταθεροποιηθεί εντελώς.

Σερβίρουμε και εντυπωσιάζουμε!

Καλή επιτυχία!

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: