3 κούπες αλεύρι (ανάμεικτο, εγώ έβαλα μισό αλεύρι ντίνκελ και μισό άσπρο)
3 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
½ κούπα νερό
½ κούπα κρασί άσπρο
¼ κούπας λάδι από το βάζο με τις ελιές
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1-2 κ.γ. ρίγανη
για την επικάλυψη:
σουσάμι
πάπρικα, ρίγανη
→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί και έπειτα προσθέτουμε τα υγρά ζυμώνοντας.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεία μπάλα και ετοιμάζουμε 2 μεγάλα ταψιά/λαμαρίνες με λαδόκολλες.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το ζυμάρι και πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια. Όσο πιο λεπτά, τόσο πιο κρατσανιστά θα βγουν. Όταν είναι όλα τα κορδόνια έτοιμα, τα βρέχουμε ελαφρώς με τα δακτυλά μας και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ρίγανη/πάπρικα κλπ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25′.
Καλή επιτυχία στα μικρά και τα μεγάλα παιδάκια!
3 Responses to “Κριτσίνια!”