Κριτσίνια!

15 Mar

3 κούπες αλεύρι (ανάμεικτο, εγώ έβαλα μισό αλεύρι ντίνκελ και μισό άσπρο)

3 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

½ κούπα νερό

½  κούπα κρασί άσπρο

¼ κούπας λάδι από το βάζο με τις ελιές

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1-2 κ.γ. ρίγανη

για την επικάλυψη:

σουσάμι

πάπρικα, ρίγανη

→ Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί και έπειτα προσθέτουμε τα υγρά ζυμώνοντας.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεία μπάλα και ετοιμάζουμε 2 μεγάλα ταψιά/λαμαρίνες με λαδόκολλες.

Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το ζυμάρι και πλάθουμε μακρόστενα κορδόνια. Όσο πιο λεπτά, τόσο πιο κρατσανιστά θα βγουν. Όταν είναι όλα τα κορδόνια έτοιμα, τα βρέχουμε ελαφρώς με τα δακτυλά μας και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ρίγανη/πάπρικα κλπ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25′.

Καλή επιτυχία στα μικρά και τα μεγάλα παιδάκια!

Advertisement

3 Responses to “Κριτσίνια!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Πέστο από σπανάκι « project: 365 vegan days - 1 5 April

    […] Σερβίρουμε με παξιμάδια, κριτσίνια, κρακεράκια, ή σε σαλάτες, ή φυσικά σε ζυμαρικά. Αν […]

  2. Αβοκάντο σος « project: 365 vegan days - 1 8 May

    […] λαχανικών, με νάτσος, με καρδιές πολέντας, με κριτσίνια, κράκερς κλπ, ή πάνω σε σαλάτες (μμμ), ή ακόμα και σε […]

  3. Πατέ ελιάς « project: 365 vegan days - 1 15 August

    […] και τέλειο. Ταιριάζει πάρα πολύ με τα κριτσίνια και με τη σκορδοτομάτα και είναι ιδανικό σνακ για την […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: