Πατατέζα

16 Mar

Η πατατέζα είναι η μαγιονέζα από πατάτες, μια παλιά και κλασσική εναλλακτική για μαγιονέζα, πιο ταπεινή αλλά πάρα πολύ νόστιμη! Σίγουρα δεν μοιάζει τόσο με την κλασσική μαγιονέζα στην υφή, αλλά έχει την ίδια χρήση (σε σάντουιτς, σαλάτες κλπ).

2 πατάτες μεγαλο- μεσαίες

3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. μουστάρδα

¾ κ.γ. αλάτι

1 κούπα κρύο νερό

¾ κούπας λάδι ελαφρύ (πχ ηλιέλαιο)

→ Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν είναι εντελώς κρύες, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις χτυπάμε. Ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έτοιμη η πατατέζα.

Βάζουμε σε βαζάκι και φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

One Response to “Πατατέζα”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Σάντουιτς για το σχολείο « project: 365 vegan days - 1 11 September

    […] 1-2  κ.σ. μαγιονέζα (επιλογή από #1, #2, #3) […]

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: