Η πατατέζα είναι η μαγιονέζα από πατάτες, μια παλιά και κλασσική εναλλακτική για μαγιονέζα, πιο ταπεινή αλλά πάρα πολύ νόστιμη! Σίγουρα δεν μοιάζει τόσο με την κλασσική μαγιονέζα στην υφή, αλλά έχει την ίδια χρήση (σε σάντουιτς, σαλάτες κλπ).
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
¾ κ.γ. αλάτι
1 κούπα κρύο νερό
¾ κούπας λάδι ελαφρύ (πχ ηλιέλαιο)
→ Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν είναι εντελώς κρύες, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις χτυπάμε. Ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έτοιμη η πατατέζα.
Βάζουμε σε βαζάκι και φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
One Response to “Πατατέζα”