Cereal bars

17 Mar

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ανάμεικτους (εγώ έβαλα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια)

½ φλιτζάνι σπόροι ανάμεικτοι (εγώ έβαλα σουσάμι, λιναρόσπορο και ηλιόσπορο)

½  φλιτζάνι σταφίδες

½  φλιτζάνι μους μήλου

3 κ.σ. μελάσα

για kids-friendly εκδοχή προσθέτουμε:

1-2 κ.σ. κακάο

½  φλιτζάνι νιφάδες καρύδας

→ Χτυπάμε στο μούλτι/μπλέντερ τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους μερικές φορές, να γίνουν χοντρά κομματάκια. Δεν θέλουμε να γίνουν και σκόνη, αλλά αν είναι και πολύ μεγάλα δεν θα κολλάνε καλά μεταξύ τους.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μους μήλου και τη μελάσα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ να σιροπιάσει ελαφρώς. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα από το μπλέντερ, τις σταφίδες (και το κακάο-καρύδα αν χρησιμοποιούμε) κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το το απλώνουμε πιέζοντας με ένα κουτάλι, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο ομοιόμορφου πάχους 1-2 εκατοστών. Κόβουμε το ορθογώνιο σε μικρότερα ορθογώνια με ένα μαχαίρι ή με έναν τροχό κοπής και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 15′-20′ στους 180°C (μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω γύρω).

Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Έπειτα βγάζουμε τις μπάρες με προσοχή και τις φυλάμε σε ένα κλειστό δοχείο.

Καλή επιτυχία!

6 Responses to “Cereal bars”

  1. mary zannis 1 28 May at 19:21 #

    Το εκανα Σαββατο,το αποτελεσμα πολυ ικανοποιητικο ,αλλα οπως παντα εβαλα τις πινελιες μου π.χ περασα το κουακερ απτο μπλεντερ γιανα μην ειναι τοσο χοντροκομενο,
    εβαλα μονο unsalted peanuts k almonds(γιατι αυτα ειχα σπιτι),ψιλοκομενους χουρμαδες,
    cranberries.Το αρνητικο ηταν,επειδη δεν ειχε διευκρινειστει το μεγεθος του ταψιου βγηκαν
    λεπτουτσικες.Η καρυδα θεωρω οτι ηταν απαραιτητη. Ευχαριστω.

  2. amalia 1 25 September at 23:11 #

    Όταν λες “μους μήλου”, τι ακριβώς εννοείς;
    Την φτιάχνω με κάποιον τρόπο;🙂

    • 365vegandays 1 25 September at 23:16 #

      Μους μήλου μπορείς να φτιάξεις βράζοντας μήλα ψιλοκομμένα σε λίγο νερό μαζί με ελάχιστη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα πολτοποιείς. Κάτι σαν φρουτόκρεμα δηλαδή- ίσως μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο έτοιμο σε βαζάκι, στις βρεφικές τροφές.

      • Chris 0 31 January at 15:42 #

        αντί για μους μήλου μπορώ να βάλω μία πολτοποιημένη μπανάνα;🙂

        • Chris 0 31 January at 15:44 #

          και κάτι άλλο …προφανώς οι ξηροί καρποί πρέπει να είναι άψητοι και ανάλατοι ε….;:/

        • 365vegandays 0 6 February at 10:23 #

          Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις ανάλογα με τα γούστα σου και απλά να πειραματιστείς.

any comments??

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: