Σήμερα είχα σκοπό να φτιάξω ρεβιθοκεφτέδες, αφού έχω μουλιάσει και ρεβίθια, αλλά από το πρωί είχα μια φοβερή επιθυμία να φάω σπανακόρυζο! Ίσως επειδή έχω να φάω από πέρσι, ίσως επειδή μ’ αρέσει πολύ το σπανάκι, ίσως επειδή μπήκε για τα καλά η άνοιξη κι είναι πολύ ανοιξιάτικο φαγητό.. Δεν ξέρω, αλλά λατρεύω το σπανακόρυζο, ειδικά με λεμονάκι..μμμ
1 πράσο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθος
(2 χούφτες ψιλοκομμένος)
½ κούπα ρύζι
1-2 καρότα
δυόσμος
1 κ.σ. τοματοπελτές
λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
→
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε ροδέλες, λίγο φρέσκο δυόσμο κι αλάτι.
Αφού όλη αυτή η διαδικασία μας πάρει ένα 10′, προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μετά από μερικά λεπτά το σπανάκι θα έχει μαραθεί, οπότε ανοίγουμε το καπάκι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με 1-2 κούπες νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε χαμηλή-φωτιά για περίπου 10′, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και πιει το ζουμί.
Σβήνουμε και σερβίρουμε.
Με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Μιαμ! Το σπανακόρυζο είναι το αγαπημένο μου φαγητό!
(στην ίδια θέση με τα ρεβίθια, φυσικά)
Ήμουν σίγουρη ότι θα σ’ αρέσει!